Vi bygger oss et minihus!

Har du sett, Vill Ved skaffa seg blogg og snekkerfrue attpåtil! Snekkerfrua er meg, og det er jeg veldig fornøyd med. Ola Ravn og jeg har mye til felles, blant annet at vi godt kan bo lite og samtidig leve stort. Nå skal vi bygge oss et minihus sammen.

Minihus kan være mye forskjellig. Hvis du har lyst til å lære om det anbefaler jeg YouTube-kanalen Living Big In A Tiny House. Ideen er – enkelt forklart – at alle funksjoner i en moderne bolig implementeres på et lite areal. I vårt tilfelle er det snakk om ei grunnflate på trettifem kvadratmeter og en hems i tillegg. Huset blir ikke større enn at vi kan flytte det ved bruk av lastebil, noe som kanskje blir nødvendig om ei stund ettersom vi ikke eier tomt. Arkitekten er vår egen snekker, Ola Ravn. Vi har fått nyttige innspill fra mange kanter, men Ola Ravn sitter virkelig på en imponerende kompetanse som tømrermester og designnerd. Se denne skissa som han har laga.

Vårt minihus er også et økohus.

De skisserte vinduene har vi fått fra noen som ikke trengte dem lenger, og vi har bestilt en limtrekonstruksjonen fra Hunton basert på denne skissa. For oss er det et viktig poeng å benytte miljøvennlige materialer og gjenbruksvarer. Videre legger vi opp til utnyttelse av solenergi og oppsamling av regnvann på taket når dette blir et hjem. Huset bygges på Svartlamon som er et byøkologisk forsøksområde i Trondheim. Dette blir et slags pilotprosjekt som vi skal bo i sjøl. Etter ei tid vil vi forhåpentligvis kunne hjelpe andre å gjøre det samme.

Framover kommer vi til å dele erfaringer i form av tekst, bilde og film på denne bloggen. Vårt ønske er å vise at minihus kan være et reelt alternativ for folk som vil bo nøkternt. Så får vi se hvordan det går. Følg med!