Sånn bor vi under byggeperioden.

Når vi flytter inn i det flyttbare minihuset har vi allerede prøvd ut flere alternative boformer. Gjennom et halvår i fjor bodde Ola Ravn i en lavvo i Trollamarka, i ferier har sovet i varebilen, og nylig ble vi samboere i ei campingvogn som står like ved byggetomta vår på Svartlamon. Vi har vært lykkelige overalt. Samtidig er vi svært motiverte til husbygging.

Ola uteligger.

Mange sommernetter sover jeg helst utendørs, men jeg har aldri vært uten fast bopel. Ola Ravn derimot tok steget helt ut i fjor. Gjennom et halvår bodde han i en lavvo i Trollamarka. Han var sjølsagt på kjærestebesøk i kollektivet mitt med jevne mellomrom, men like ofte var jeg på kjærestebesøk i lavvoen hans. Jeg kommer aldri til å glemme den tida. Vi bada i bekken, tente bål og lot oss vekke av sola. I hilsenen fra meg i gjesteboka refererte jeg til det første sporet på et av de fineste albumene jeg kjenner til, nemlig Maskinisten av Magnus Eliassen. Det er kort, og teksten går sånn:

Du si du ikke kan vær i lag med mæ
hvis æ bor i skogen
men det er ikke sikkert
at æ for alltid kommer til å bo i skogen
men æ kan ikke vær i lag med dæ
hvis ikke æ kan bo i skogen
for det er sikkert
at skogen for alltid kommer til å bo i mæ. 

Noe av det beste med å bo i Trondheim, synes jeg, er nærheten til marka. Det er stimulerende å kunne gå på teater en kveld og så tilbringe natta blant trærne. I Trollamarka fant vi en skjult plass hvor vi bestemte oss for å sette opp lavvoen. Denne plassen ble Ola Ravns hjem gjennom perioden som uteligger og fikk naturligvis navnet Lavvola. Nå er lavvoen tatt ned, men Lavvola lever fortsatt. Vi skal opp og se til den så snart huset er ferdigbygd. Kanskje blir vi der ei stund. Jeg vil dele et innlegg fra Ola Ravn på hans egen Facebook-vegg hvor han forteller sjøl.

Happy campers.

I ferier har vi pleid å sove i varebilen, men før jul unna Ola Ravn seg litt luksus og kjøpte ei brukt campingvogn av typen Knaus ASUR 750 TL som han flytta inn i. Den første tida sto den på Pir II. Etter at vi fikk bekrefta en avtale om tomteleie med Svartlamon flytta vi den først til Trailerparken og seinere til ReMidaplassen. Da framleiekontrakten min i høyhuset på Svartlamon utløp 1. februar flytta også jeg inn i vogna. Med det ble vi samboere et par måneder før huset vårt er innflyttinsklart. Forresten har vi jubileum i dag. 6. februar 2017 spurte Ola Ravn om jeg ville være kjæresten hans, og jeg sa ja uten å nøle. Å leike sammen er veldig givende, så vi har tenkt å fortsette med det.

Vogna i Trailerparken.

Vi serverer mat og drikke i vogna til besøkende. Stig på hvis du er i området.