Minihuset i rampelyset.

I løpet av de siste par ukene har det blitt publisert tre nye medieoppslag om minihuset vårt – et i fagtidsskriftet Byggmesteren, et i miljømagasinet Putsj og et i nettavisa trondheim24.no. Vi lenker til den digitale versjonen av samtlige tre i dette innlegget. Også tipser vi om Husbanken sitt fagseminar med befaring hos oss og naboene våre som bor i mikrohus på Svartlamon.

De søker frihet med 35 kvadratmeter.

For ei stund sia intervjua frilansjournalist Bjørn Lønnum Andreassen både oss og daglig leder i Svartlamon boligstiftelse Kathrine Standal om minihus. Resultatet kan leses her i fagtidsskriftet Byggmesteren. Tømrermester Ola Ravn Hassel og samboer Line Fjørstad bygger for miljø og frihet på Svartlamon – en bydel som kalles boligpolitikkens siste skanse. Hele artikkelen blir tilgjengelig med et engangspassord når du bestiller gratis prøveeksemplar. Gjør det, da. Vi er fornøyde med et medieoppslag som berører mange interessante aspekter.

Vi to foran minihuset. Foto: Bjørn Lønnum Andreassen.

Bo lite, lev stort.

I Putsj nr. 1/10 er Ola Ravn avbilda på forsida med ei anker-, vindmølle- og hjertetegning på brystet. I Putsj nr. 1/18 er han bytta ut med kjøkkenartikler, men lengst nede til høyre på denne forsida står det Drømmen om minihus, og et stykke bak i magasinet er det ei helside med et portrettfotografi hvor han er åtte år eldre og påkledd. På neste side er det trykt et intervju med oss som også kan leses her. Magasinredaktør Marte Rømoen har blant annet sitert oss på at vi er forelska og drømmer om ei framtid sammen hvor vi lever i harmoni med naturen. Kliss!

Nå er Ola og Line klare for å leve livet i minihuset på Svartlamon.

Tilbake i januar, da det som skulle bli minihuset vårt var bare en hjemmesnekra sene, skreiv Lillian Sunde i trondheim24.no en flott sak om at vi dropper huslån og bygger oss minihus. Nå har hun skrevet en oppfølger som er minst like flott. Den kan leses her. Jeg ble litt ekstra forelska i mannen min da jeg leste den, og jeg satt inn i ei snakkeboble i et av journalisten sine bilder av han. Sitatet stammer fra avslutninga på saken.

– Denne baksiden er jo som et stort, svart lerret?

– Tenker du på grafitti?

– Neeei, jeg tenker på Bleken og Gullvåg?

– Hehe, både Bleken og Gullvåg er hjertelig velkommen, men bare hvis de bruker naturlig maling. Jeg vil ikke ha plastgreier, sier Ola og rusler tilbake til arbeidet.

Slum eller kinderegg?

Etter disse medieoppslagene har mange vist interesse for å lære mer om det vi holder på med. Nå byr anledninga seg. Husbanken arrangerer et fagseminar om mikrohus – slum eller kinderegg med tilhørende arrangementside på Facebook. Programmet inkluderer befaring hos oss og naboene våre som bor i mikrohus. Det er gratis å delta. Merk påmeldingsfristen. Ellers legger vi snart ut en timelapse fra da det kledde minihuset vårt fikk tak på seg, så sørg for at du følger YouTube-kanalen og Facebook-sida vår. Hei!