Mester i tømrerfaget!

Mye har blitt gjort etter mønsåskanna, men dette er naturligvis mindre synlig. For å få med deg alt må du nesten se timelapse.

Bjelker og gulvbord til hems.

I dag deler vi to timelapses. Den første begynner med at Ola Ravn spikrer lekter på bjelkene til hemsen. Hensikten med dette er å kunne legge gulvbord imellom bjelkene for å maksimere takhøyden på hemsen. Seinere i første timelapse kommer Bea og Maria for å hjelpe meg med å gjøre i stand gulvbord. Vi freser en vinkel på de korte endene som skal ligge inntil bjelkene og gir dem et tynt strøk med hvitpigmentert linoljevoks. Linolje gir god beskyttelse av treverket og ingen farlige avgasser. Den kan visstnok spises også, men det har vi ikke fått oss til å prøve ut. Andre timelapse viser Ola Ravn mens han reiser innvendige vegger og legger bjelkelaget i hemsen. Med det er vi enda et skritt nærmere ferdig hus.

Mesterbrev!

Etter en høytidelig seremoni forrige lørdag kan snekkeren vår skilte med ny tittel. Blant andre ei stolt mor var til stede da Ola Ravn mottok mesterbrev i tømrerfaget. (Se Facebook-innlegget under.) Ettersom han herja som et bursdagsbarn i flere timer før seremonien vil jeg anta at mesteren er nokså stolt sjøl også. Mesterbrev er den høyeste utdannelsen i håndverksfagene og innebærer retten til å ha lærlinger. Dette har Ola Ravn oppnådd bare et par år etter at han fikk svennebrevet. For det er jeg full av beundring. Dessuten synes jeg det er tøft at han begynte håndverkutdanninga si etter å ha fullført studiespesialisering i videregående opplæring. Det vitner om et menneske som følger hjertet.

Også mestere gjør feil.

Bare se denne korte videoen fra mester Hassel – med lyden på. Det er ikke verre enn at han ved en feil kjøpte et vindu som går på strøm til et enkelt minihus som ikke er kopla til strømnettet. Pytt sann! Takvindu over senga er herlig uansett. Jeg gleder meg vanvittig mye til vi skal titte på stjernehimmelen gjennom det ei vakker vårnatt.