Hus med hems.

Vår kjære byggmester Ola Ravn er ikke lenger pjusk, så vi bygger hus fra tidlig til seint hver dag igjen. Dere finner oss på tomta ved ReMidaplassen. Ettersom sprengkulda har gitt seg er det nå mer behagelig å arbeide utendørs. Det passa bra da vi akkurat ble ferdige på verkstedet for ei stund. Si takk og si ja og bli med oss og bygg! Bygge, bygge, bygge, bygge … helt til vi har et hus å bo i. Jeg kjenner at jeg blir varm av å se det for meg. Vegard har laga ei fin tegning som hinter om at det skal spire og gro rundt huset i framtida.

Huset tegna av Vegard Dahle.

Nå med hems!

Det har gått en måned sia vi ymta frampå om at vi snart skulle bygge hems i huset. Seinere har vi delt to timelapses hvor vi viser forberedelsene. Nå er det på tide at vi deler en kort timelapse fra da vi la gulvbord på hemsen. Her ser dere hvordan gulvbordene legges mellom bjelkene med lekter for å maksimene takhøyden på hemsen. Delen nærmest kamera blir soverommet vårt. I tillegg til seng får vi plass til bokhyller og klesskap hvis vi vil. Delen lengst fra kamera blir teknisk rom. Hva som inngår i det kommer vi tilbake til.Huset kles!

Brentkledninga vår har vært tilsidesatt lenge nok. I helga begynte vi så smått å montere kledninga på husveggen mot jernbanelinja. Jeg kan allerede se at det blir pent. Vi fortsetter med å kle huset i morgen og i dag hvis vi rekker det etter at Ola Ravn har hjulpet en venn med å pusse opp kjøkkenet sitt. Apropos kjøkken, vi er på utskikk etter skrå overskap og en oppvaskbenk med to kummer på vestre side. Hvis du eller en bekjent skal bytte ut noe gammelt, ikke kast det! Vi lar det gjerne leve videre i huset vårt.