Fotoprosjekt og filmprosjekt!

To faser av byggeprosessen er fullført ,og den tredje er påbegynt. Første fase var reisverk og ble markert med mønsåskanne. Andre fase var tett hus. Tredje fase er hems og innvendige vegger. Mens vi jobber med dette har to medieprosjekt blitt født.

Tett hus – snart med hems.

Alle trefiberplatene har kommet på, og det er teipa langs samtlige spikerslag. Nå er vi også ferdig med restaurering av vinduene fra 50-tallet. Vi har satt dem og nesten alle de nyere vinduene som gjenbrukes. To vindu mangler ennå. Disse lager vi sjøl av saktevoksende gran som er bestilt etter våre spesifikasjoner hos et sagbruk i Trøndelag. Kvaliteten på den er mye høyere enn det som selges i alminnelige byggevareforretninger. Det samme tømmeret skal vi bruke til å lage hems, og på grunn av den høye kvaliteten har vi kunnet halvere dimensjonene på bjelkelaget. Kunnskapen som Ola Ravn besitter er altså gull. Sjekk ut ny timelapse!Minihuset blir medieprosjekt.

Denne bloggen finnes fordi vi ønsker å dele erfaringer fra husbygginga. Jeg presenterte meg som snekkerfrua til Ola Ravn, men det er sjølsagt ikke alt jeg er. Jeg er først og fremst et menneske, som Nora Helmer ville sagt det, og de som kjenner meg veit at jeg er aktiv både her og der. Derfor har jeg ikke anledning til å formidle så mye som jeg ønsker av hva vi holder på med i Vill Ved. Da er det supert at noen andre tilbyr seg å gjøre det og megasupert at noen profesjonelle tilbyr seg å gjøre det. Så heldige var vi faktisk at noen filmskapere fra Spætt og en student ved Norsk Fotofagskole uavhengig av hverandre tok kontakt med oss. De er allerede i gang med å ta bilder og opptak til hvert sitt prosjekt.

Posering på verkstedet. Foto: Rikke Løe Hovdal.
Jobbing på verkstedet. Foto: Rikke Løe Hovdal.

Fotostudenten Rikke Løe Hovdal besøkte oss for første gang på fredag. Hun tar bilder for å skildre biter av samfunnet på Svartlamon, og nå vil hun følge oss til huset står ferdig. Det blir spennende. Alt vi har sett av henne så langt er veldig bra. Filmskaperne har samla opptak sia dagen vi reiste veggene. Jeg hørte at de til og med har et opptak av Ola Ravn i dusjen, så dette kan bli en ærlig og intim film. Vi krysser fingrene for at den dyktige gjengen i Spætt får finansieringsmidlene som de nettopp søkte om, slik at håndverket vårt når ut til flere.