Et lite hus fra 2010-årene.

På tampen av et tiår er det kos å oppsummere det som har vært. Til det er bloggen kjekk å ha for vår egen del. Vi kommer sikkert til å lese den igjen flere år fram i tid for å minnes historien om et lite hus fra 2010-årene. I dette innlegget deler vi både våre private bilder og Torsteins profesjonelle bilder.

Ymse på Insta.

Innleggene på bloggen er sjeldne mens innleggene på Instagram er noe hyppigere.

Har du sett miniminihuset som visstnok står på Vitensenteret?

Husker du at vi dyrka bondebønner? De ble bra!

View this post on Instagram

Geriljabondebønner!

A post shared by Line Ingebrigtsen Fjørstad (@noinstaline) on

Atter bare oss to.

Hvis du blar videre over her får du et bilde av Bikos bad i fjorden.

Sist vi publiserte et blogginnlegg hadde vi jo blitt tre samboere i huset på Svartlamon da en hund flytta inn hos menneskeparet. Dessverre er ikke Biko med oss lenger. Det er trist for oss og flere andre som kjente han gjennom de tolv årene han levde.

Hvis du blar videre under her får du et bilde av Bikos grav i skogen.

Av jord er malinga kommet.

Minnene med Biko er mangfoldige. En gang han hadde vært hjemme aleine spiste han noe av pigmentet til malinga vår. Lufteturen etter ble fargerik, men ellers var Biko i fin form. Av jord sitt pigment er heldigvis ufarlig. Vi bruker det til å lage eggoljetempera. Malersvenneriet viser hvordan.

Naturmaling

Visste du at nesten all maling inneholder PLAST! 😮Lag heller din egen maling enkelt selv!💪Eggoljetempera er en rimelig og helt miljøvennlig naturmaling med kun 4 ingredienser!Du får kjøpt den i butikken vår på Saxenborg gård i Rønningsbakken 4, eller på nettbutikken vår på https://www.malersvenneriet.no/Hjertelig velkommen 😀🌸

Slået op af Malersvenneriet as i Torsdag den 4. juli 2019

Veggene som er dekt med koreapanel eller innpakkingsfiner eller planker fra slektsgården i Hasselvika lar vi stå umalte. Øvrige vegger på kjøkkenet og sovehemsen malte vi i fargen 8. mars (100 %). Vi elsker pigmentet – og kvinnedagen – og politisk ukorrekt humor.

I hjørnet bak vedovnen brukte vi kalkmaling.

Nå er vi godt i gang i minihuset etter lang periode med andre aktiviteter. Nå holder vi på med interiør og malingsarbeid. Her blander vi kalkmaling til peishjørnet vårt.

Slået op af Vill Ved i Søndag den 6. oktober 2019

Resten av veggene på stua malte vi med eggoljetempera i to grønne nyanser – 18. mai (90 %) og 2. mai (100 %) over grunnfargen.

Sammen med lampa designa av Nicolette Brunklaus som vi kjøpte via Finn bidrar det til å ta skogens ro inn i huset.

Taket malte vi i fargen 16. august (5 %).

Hjemsnekring.

Noe innredning har vi snekra i høst. Et eksempel er sittebenkene på kjøkkenet. Om du synes det er noe kjent med dem er ikke det så rart, ettersom de har sitt utgangspunkt i en populær ting. Du skjønner at blant de få møblene vi eide før vi bygde huset var ikke bare Lines Kallax-skap fra Ikea men også Ola Ravns Kallax-skap fra Ikea. For at funksjonaliteten skulle bli bedre bygde vi de altså om skapene til sittebenker. Oppå har vi lagt deler av en gammel madrass med trekk sydd av Tekstilverkstedet.

Sittebenker av Kallax-skap fra Ikea.

Vi har også utvida hemsen over badet, vedovnen og gangen. Ennå er en nødt til å klatre på innredninga for å komme seg opp, så det passer ikke for alle, men sannelig har en overnattingsgjest sovet på madrassen der oppe. Med utvidelsen av hemsen har vi dessuten fått en skillevegg mellom gangen og stua. I gangen har vi ordra ei snedig garderobe. Måten vi gjorde det på var at Line kjøpte et brukt klesstativ og Ola Ravn demonterte det.

Utvida hems med madrass på oversida og garderobe på undersida.

Rubbel og bit av materialet vi tok med oss fra slektsgården i Hasselvika er tatt i bruk når som vi har lagt lister overalt.

Lister – endelig!

Torsteins bilder.

Fotografen Torstein Olav Eriksen var med meg en dag i september for å skildre lokalvalgkamp. Fra morgen til kveld var han med meg, og han tok noen bilder rundt huset også. Her er tre av dem.

Solcellepanel på taket.
KOS ved huset.
Musikalsk benk i nærområdet.

I tillegg tok han blant annet et bilde av Biko i live som vi nå har hengt opp på kjøkkenveggen nå.

Flere medieomtaler.

NRK: Sånn gjør du julefeiringa litt mer bærekraftig.

Nidaros: Bli bedre kjent med en unik bydel i Trondheim.

Adressa: Bor i et lite hus fylt med mye kjærlighet.

Huset har snart fått nok oppmerksomhet. Likevel er dette neppe det siste blogginnlegget. Snakkes!