Det skjer ting!

Minihuset har fått tak og gulvbelegg, og det har fått innblåst cellulosefiber som isolerer. Husbanken har arrangert et fagseminar i Trondheim med befaring hos oss og naboene våre som bor i mikrohus. Vi synes det er kult at offentlig forvaltning vil følge med på utviklinga av alternative boformer. På Bakkefestivalen i morgen skal vi snakke litt om vår livsfilosofi og byggfilosofi.

Minihus i sus og dus.

Sia vi oppsummerte medieomtalen av minihuset har studentavisa Under Dusken publisert saken Minihus i sus og dus på nett. Den er også i den trykte utgaven, men der står det feil dato for Svartlamodagen. 26. mai blir det offisiell åpning av huset vårt og rekkehusene ved ReMidaplassen. Kom å bli inspirert! For å bruke et par sitat fra saken i studentavisa:

– Når folk skjønner hva det er for noe, blir det åpenbart for dem at de bør bo sånn selv, mener Ola Ravn. – Man har så vanvittig med mulighet hvis man bare tør. Det er bare å tørre så får du det til.

Ny timelapse: tak, gulvbelegg og besøk.

Vi lovte jo at det snart skulle publiseres en timelapse hvor minihuset i rampelyset får tak på seg. Følgere av YouTube-kanalen vår veit at den nå er publisert, og for lesere av bloggen er den bygd inn under her. Det ble noen helt nydelige bilder av at vi fikk tak, gulvbelegg og besøk. Michael som hadde ferie fra bygg- og anleggsteknikk ved Fosen videregående skole hjalp oss med å montere taket fra Plannja. Byggingeniør Eirik og tømrerlærling Jakob hjalp oss med å montere gulvbelegget i furu som vi hadde kjøpt på tilbud hos Bygger’n. Mot slutten ser dere at vi fikk besøk av en stor gjeng som var nysgjerrige på alternative boformer.Befaring med Husbanken.

Til og med i offentlig forvaltning skjer det ting! I den gjeldende regjeringsplattformen finnes følgende punkt: vurdere å åpne for alternative boformer i større grad, herunder gjennomføre et pilotprosjekt med mikrohus. Hvem har fått inn dette? Det er så kult. Husbanken følger opp og arrangerte i forrige uke et fagseminar på Trondheim folkebibliotek om mikrohus. Etterpå var det befaring hos oss og naboene våre som allerede bor i mikrohus – Sondre, Elia og Pål. Lillian Sunde fra trondheim24.no og Marthe Svendsen fra trd.by var med.

Befaring med Husbanken. Foto: Anne Camilla Vaalund

Isolering med resirkulert avispapir.

Svein Bredesen fra Bygg Iso-Term AS blåste inn cellulosefiber i våre gulv, vegger og tak. Dette er effektivt og mye bedre enn mineralull med tanke på både innemiljøet og det ytre miljøet. Cellulosefiber er i hovedsak produsert av resirkulert avispapir og kan gjenbrukes eller gjenvinnes. På Bakkefestivalen i morgen skal vi snakke litt om vår livsfilosofi og byggfilosofi. Da har vi tenkt å forklare forskjellene mellom cellulosefiber og mineralull. Kjedelig? Nei. Det er garantert mer interessant enn du tror. (Hint: pyro.)